Saltkjøtt med kålstape

Saltkjøtt er tradisjonsmat over hele landet. Det blir laget av storfe, lam eller gris alt etter hvor du bor i landet.

Denne oppskriften er laget av gris fra Stene gård.

 Det du trenger er:

– 1 kg skivet svinebog med bein.

Havsalt

– 300 gram Bonkjærring (eller annen kjøttrik pølse)

– 1 stk kålrot

– 4 stk gulrot

Smør

– 1-2 ss fersk timian

Salt og pepper

Saltkjøttet

1. Legg svinebogskivene i rikelig med havsalt i cirka 24 timer.

2. Skyll av saltet

3. La kjøttet hvile i ett døgn.

4. Kok kjøttet i cirka tre timer til kjøttet løsner fra beinet.

Kålstappe

Gjør klar kålrot og gulrot til koking. Tilsett smør og timian når gulroten og kålroten er ferdig kokt. Mos så blandingen sammen og smak til med salt og pepper.

Del opp saltkjøttet i passende biter og server med kålstappe og pølse.